Body Freedom herstelt de natuurlijke veerkracht en balans van je lichaam en biedt een blijvende oplossing voor onverklaarbare mentale en fysieke klachten.

Boom in het bos

Body Freedom herstelt de natuurlijke veerkracht en balans van je lichaam en biedt een blijvende oplossing voor onverklaarbare mentale en fysieke klachten.

Boom in het bos
 • Privéprogramma van 10-12 dagen.

 • Pakt de oorzaak van onverklaarde symptomen aan
 • Ontdek en realiseer je verborgen potentieel

 • Zet je werkelijke waarden, talenten en behoeften centraal in je leven
 • Herstel het natuurlijke regulerende vermogen van je lichaam

Wanneer is het tijd voor Body Freedom?

 • Onverwachte lichamelijke sensaties, zoals je overweldigd voelen, zwaarte of zwakte
 • (Chronische) pijn
 • Lichamelijke klachten zoals spanningshoofdpijn, misselijkheid, gewrichtspijn of buikpijn
 • Chronische ziekten zoals chronische vermoeidheid, (chronische bekken)pijn en fibromyalgie
 • Emotioneel eten of gebruik van middelen in tijden van stress;
 • Je opgebrand, depressief, gestrest of angstig voelen.
 • OCD

Wat veroorzaakt mijn symptomen?

Het kan zijn dat medische tests geen fysiek bewijs hebben opgeleverd van enige stoornis of schade aan het zenuwstelsel. Artsen zijn er ook niet in geslaagd een diagnose of medische oplossing te bieden.

Contactformulier

Naam(Vereist)

In onze ervaring worden de klachten die je ervaart veroorzaakt door negatieve levensgebeurtenissen uit het verleden en/of de stress van het dagelijks leven. Voor velen zijn het gebeurtenissen uit de kindertijd. Maar ook een miskraam, een auto-ongeluk of het verlies van een huwelijk kunnen de bron vormen van dit soort ervaringen. Het kan ook een medische procedure zijn die u net heeft ondergaan. Sommige mensen noemen dat trauma.

Dit heeft niets te maken met persoonlijke zwakte of een karakterfout. Het is simpelweg een gevolg van een disbalans in je zenuwstelsel. Eén die een impact heeft op je lichaam en geest, en de fundamenten van je welzijn, je zelfgevoel, je veerkracht en je vermogen om verbinding te maken met anderen ondermijnt.

Vaak is de onderliggende reden voor uw symptomen onopgeloste stressreacties uit de vroege kinderjaren die ooit ter bescherming van je werden geactiveerd. Deze aanhoudende ‘spoken’ kunnen nog steeds een krachtige invloed hebben op je emoties, reacties, gedrag en keuzes.

Wat kan ik er aan doen?

Door de bron van uw stress, angst of overweldiging aan te pakken, kun je van je symptomen afkomen en de regie over je leven pakken.

Bij het aanpakken van je symptomen is het belangrijk om te kijken naar het verhaal dat je lichaam en geest vertellen. Ons genezingsproces richt zich op de oorzaak van onverklaarbare symptomen waar stress en angst u mee hebben achtergelaten.

Onze benadering is gebaseerd op het gelijktijdig werken met je lichamelijke gewaarwordingen en je negatieve overtuigingen en emoties om de natuurlijke regulerende kracht van je lichaam en geest te herstellen. Deze aanpak is gedegen, persoonlijk en effectief. Het vereist 12 dagen één-op-één werk.

Blok 1:

2.5 dag

INZICHT

Dit ben jij vandaag

We beginnen met een grondige inventarisatie van je levensreis, de mensen die je hebben gevormd, je symptomen en je dagelijkse uitdagingen. Hiermee worden de beperkende patronen en emotionele lasten geïdentificeerd die aan de basis liggen van je symptomen.

We identificeren ook je MBTI en Enneagram persoonlijkheidstypes, voor een diepgaand inzicht over wanneer je op je best bent en welke emotionele verdedigingsstrategieën je gebruikt om je te beschermen tegen stressvolle situaties.

Jij krijgt ook inzicht in het ontstaan van je onverklaarbare fysieke en mentale symptomen en hoe ze jouw welzijn ondermijnen.

Door deze inzichten ontwikkel je je zelfvertrouwen en de motivatie om je reis naar het leven zonder symptomen te ondernemen. Je gelooft nu dat dit voor jou mogelijk is.

Blok 2:

2.5 dag

ZELFVERTROUWEN

Wat zegt jouw lichaam?

In dit blok gaan wij in op de innerlijke patronen die ten grondslag liggen aan jouw klachten. Dat doen wij nu op het niveau van lichamelijke sensaties en later, in blok 3, op het niveau van je emoties. Wij beginnen met je vertrouwd te maken met de sensaties die je in je lichaam voelt, met de taal van je lichaam.

Je zal merken dat deze sensaties steeds veranderen, ze kunnen sterker worden of juist vager, er is altijd iets aan het veranderen in je lichaam
Zo versterken wij het vertrouwen in je lichaam en in zijn natuurlijke veerkracht. Dit is nodig om de balans in je lichaam te herstellen en de mogelijkheid te verruimen om je ongewenste symptoom(en) te ‘ontvriezen’. Om de symptomen uiteindelijk te verwijderen besteden wij veel aandacht en tijd aan symptoom – specifieke interventies.

Deze zijn gebaseerd op de leer van internationale top experts in body en trauma werk. Aan het einde van deze blok begin je te ervaren dat je symptomen sterk aan het vervagen zijn. Jij begint te ervaren dat je vitaliteit en de kracht in je lichaam terug zijn. Je weet nu dat het voor jou mogelijk is om symptoomvrij te worden.

Blok 3:

5 dagen

TRANSFORMATIE

Wat zegt jouw gemoed?

In dit blok werken wij op het niveau van je emoties om bij de bron van je symptomen te komen. Tevens gaan wij door met symptoom-specifieke interventies, minder intensief dan in blok 2. Wij besteden aandacht aan emotionele patronen die je in het verleden hebt ontwikkeld en die nu kunnen leiden tot het ontstaan van..

angst, depressie, ook kunnen ze moeilijke gevoelens bevorderen zoals schaamte of de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Deze patronen staan jou in de weg, ze belemmeren je om jezelf te zijn. Wij verwijderen ze met behulp van interventies uit enkele van s’werelds beste genezings- en ontwikkelingstradities.
Naarmate je in dit proces vordert zal je ervaren dat je klachten verder aan het vervagen zijn, dat je steeds meer vreugde en vitaliteit in je leven voelt. Dat
komt doordat je onverwerkte emoties hebt verwerkt, oude zichtbare en onzichtbare wonden hebt geheeld. Zo ontnemen wij jouw symptomen de basis
van hun bestaan waardoor ze voor goed verdwijnen. Je voelt je weer verbonden met jezelf en je voelt je emotioneel stabiel. Je ervaart nu hoe het voelt om symptoomvrij te zijn.

Blok 4:

2 dagen

DE TOEKOMST

Geef de richting aan je nieuwe zelf

Naarmate je symptomen afnemen, word je beloond met energie en ruimte voor een nieuw soort leven waarin je je richt op innerlijke groei, professionele ontwikkeling, gezonde relaties en een meer waardengedreven leven.

In dit blok onderzoek je de relaties die je wilt hebben, of de ouder of persoon die je wilt zijn. Je ontdekt ook je ware waarden, talenten en behoeften en bepaalt hoe je daar ruimte voor gaat maken.

In dit blok maken we ook een routekaart van de toekomst en identificeren we praktische stappen om jouw doelen te realiseren. Sommige cliënten werken aan hun persoonlijke missie, visie en hoger doel. Anderen bepalen welke doelen ze willen nastreven en welke delen van hun leven ze willen transformeren.

Vrij van ongewenste symptomen en emotionele patronen die je tegenhouden, zal dit blok je een sterke basis geven voor de komende jaren.

Hoe werkt Body Freedom?

Body Freedom omvat 10-12 volle dagen. Je bepaalt zelf het tempo waarin je het programma afrondt. Veel mensen kiezen ervoor om eens in de twee tot drie weken langs te komen. Hierdoor kun je je verplichtingen thuis en op het werk nakomen en blijft er voldoende tijd over om deze te verwerken. In dit tempo duurt het programma een paar maanden.

Anderen doen liever een intensive. In dit geval verdelen we het curriculum in periodes van meerdere dagen met twee tot drie maanden tussen periodes om te integreren. Alhoewel intens en veeleisend, hebben eerdere klanten gemeld dat dit schema een geweldige, transformerende ervaring is.

Het programma kan worden gevolgd in Heemstede, of in het Verenigd Koninkrijk, in Surrey.

Nieuwsgierig?

Boek een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij, zodat je kunt besluiten of dit programma echt iets voor je is. Ik neem de tijd om je te leren kennen, al je vragen te beantwoorden en om te kijken of de ‘klik’ er is. Gebruik onderstaande knop om een kennismaking te boeken of gebruik het contactformulier om ons een bericht te sturen.